Elazığ Cem Evlerinde Sultanı Nevruz Cemi Coşkusu « Harput Haber Ajansı

SON DAKİKA

Elazığ Cem Evlerinde Sultanı Nevruz Cemi Coşkusu

Bu haber 22 Mart 2024 - 16:10 'de eklendi ve 565 views kez görüntülendi.

Elazığ’da bulunan cem evlerinde, Hz. Ali’nin doğum günü olan Sultanı Nevruz coşkuyla kutlandı. Alevi inancına göre önemli bir gün olan Sultanı Nevruz, Elazığlı Alevi topluluğu tarafından geleneksel ritüellerle ve ibadetlerle kutlandı.

Cem evlerinin dolup taştığı bu özel günde, Elazığlı Aleviler dualar edip semahlar dönerek Hz. Ali’yi anarak bir araya geldiler. Cem evlerinde yapılan cemlerde, Hz. Ali’nin öğretileri ve yapılan iyilikler hatırlandı, Alevi inancının temel prensipleri üzerine sohbetler gerçekleştirildi.

Sultanı Nevruz ceminde, Elazığlı Aleviler arasındaki birlik ve dayanışma da güçlendi. Geleneksel semah gösterileri ve ezgiler eşliğinde gerçekleşen cemler, Alevi inancının ruhunu yansıtarak katılımcılara manevi bir atmosfer yaşattı.

Cemlerde, Hz. Ali’nin doğum günü vesilesiyle yapılan duaların yanı sıra, Alevi inancının temel değerleri olan birlik, sevgi ve hoşgörü mesajları da vurgulandı. Elazığlı Aleviler, bu özel günde bir araya gelerek birlik ve beraberlik içinde dualar edip, sevgi ve hoşgörü mesajlarını paylaştılar.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.